top of page
18048977044136027.jpg

Tag-rugby
schooltoernooi

Op xx mei organiseren we de eerste keer twee Tag-Rugby toernooi voor middelbare scholieren. Een leuk, actieve en voor veel scholieren een nieuwe sport. Op deze pagina lees je meer over: wat is Tag-Rugby, hoe kan mijn school hieraan meedoen en de agenda van 2022.

Wat is Tag-Rugby?

Tag-rugby is een variant op het bekende (union) rugby. Maar in plaats van tackelen schakel je de tegenstander uit door de tags van de shorts te trekken. Dit zorgt ervoor dat deze variant meer snelheid kent, minder blessuregevoelig is en makkelijker is om te leren. Daarnaast speel je Tag-Rugby (in toernooivorm) met gemixte teams van 7 tegen 7 waarbij meiden een essentiele rol spelen. Hun tries leveren namelijk 3 keer zoveel punten op dan wanneer jongens dat doen. Een wedstrijd duurt 2 keer 7 minuten, en de finale 2 keer 10 minuten. Meer weten over Tag-Rugby? Bekijk links de video.  

inschrijven en kosten

Wil jij met jouw school meedoen aan één van de toernooien? Dan kan dat natuurlijk! De kosten voor deelname zijn 350,- per team. Een team bestaat uit minimaal 10 personen, waarvan 7 spelers en 3 wissels. Houd er rekening mee dat er altijd 2 meiden op het veld moeten staan. Daarnaast mogen er per team 2 begeleiders mee. Wil je met een groter team komen? Dan is dat zeker mogelijk! De kosten per extra persoon zijn 35,-. De maximale grootte van een team is 15 personen.

Voor het standaard inschrijfbedrag krijg je voorafgaand het toernooi een clinic t.w.v. 175,- om de regels van Tag-Rugby uitgelegd te krijgen én te oefenen, uiteraard deelname aan het toernooi en een gezond én lekker lunchpakket. Wil je vaker een training van een professionele trainer? Dan kan dat! De kosten zijn 125,- per extra training. 

 

* alle bovenstaande bedragen zijn in euro's en excl. 21% btw 

Schrijf je team in
Ik wil graag meer informatie

agenda 2022

nader te bepalen. 

Op de hoogte blijven? Laat hier je gegevens achter.

sponsoring

Wil jij zichtbaar zijn met jouw bedrijf tijdens (één van) deze toernooien. Dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Neem hiervoor direct contact met ons op via info@rugby-clinic.com

bottom of page